fbpx
  • Beeld NLP-driedaagse

    NLP training

    Met NLP leer je waarom jij doet wat je doet en hoe dat zit bij de ander. Wil je effectiever communiceren, doen wat werkt voor jou, makkelijker samenwerken en je mannetje staan in uitdagende situaties? Dan is een NLP-training iets voor jou en/of je team.

NLP?

De N in NLP staat voor ‘neuro’ (brein), de L voor ‘linguïstisch’ (taal) en de P voor ‘programmeren’ (om precies te zijn, het programmeren van patronen in het brein). Wist je dat je hersencellen niet alleen in je hoofd zitten, maar ook in je hart en je buik? Vandaar dat je echt buikpijn kan hebben van dingen die niet bij je passen.

Hoe is NLP ontstaan?

NLP is in de jaren 70 ontstaan toen computerwetenschapper Richard Bandler en linguïst John Grinder elkaar ontmoetten op de Universiteit van California. Bandler ontdekte bij het uitwerken van interventies van een succesvolle therapeut de patronen die de therapeut succesvol maakten. Door de patronen en de taal die de therapeut gebruikte bloot te leggen, was zijn therapie over te brengen op anderen. Dit wordt ook wel het model-leren (leren van een model) genoemd. Op die manier hebben Bandler en Grinder vele patronen ontdekt die succesvolle mensen toepassen.

Hoe werkt NLP voor mij?

Om succesvol te zijn, kun je deze patronen gebruiken. Je krijgt snel en eenvoudig inzicht in je eigen drijfveren, ontdekt waarom je doet wat je doet en of dat effectief voor je is. Je leert ook anders naar gebeurtenissen te kijken. Door je bewust te zijn van het effect van je handelen en door nieuwe inzichten te verwerven, creëer je keuzemogelijkheden. De kracht van NLP is dat je direct aan de slag gaat met wat je geleerd hebt en de keuzes maakt die bij je passen. Waarover die keuzes gaan, maakt niet uit: een volgende stap zetten in je carrière of in een persoonlijk proces, effectiever communiceren, makkelijker samenwerken, jezelf beter presenteren, je leven in balans brengen, omgaan met conflicten in jezelf of met anderen.

NLP-driedaagse

Tijdens de NLP-driedaagse ervaar je in een kort tijdsbestek de kracht van NLP. Zie jij jezelf met NLP de eerste stappen zetten naar persoonlijke effectiviteit? Meld je dan aan voor de NLP-driedaagse. In 3 dagen doorgrond je de basisprincipes van NLP.